Testavond bij L’Auberge du Notaire

Nieuwe recepten ontwikkelen is voor ons een feestje. Het bereiden, proeven, bijschaven en het zoeken van de passende wijn is een bijzonder aangenaam proces. Op het moment dat wij vinden dat de gerechten rijp zijn om te presenteren, vragen we de mening van mensen hier uit de buurt. Dat is het moment waarop we een testavond organiseren. ‘Les soirées test à L’Auberge du Notaire’ betekent dat we een paar keer per jaar met gezonde buikkriebels nieuwsgierig zijn naar de reacties van de mensen.

 
 
 
 

Verschillende aspergebereidingen

Verschillende aspergebereidingen Foto: DB Creation

De testavonden zijn inmiddels een begrip in Vielsalm. Twaalf mensen hebben permanent een tafel gereserveerd; kwestie alleen nog van de datum doorgeven. We vragen mensen de gerechten afzonderlijk te beoordelen op smaak(combinaties), structuur, presentatie, hoeveelheid en originaliteit. Ook beoordelen zij de samenstelling van het menu en het samenspel van de gerechten en de wijnen. Een testavond betekent ook dat er eens iets mis mag gaan. Al langer maken we gekonfijte eend in een bladerdeegjasje, wat inmiddels een klassieker is. Maar toen we eens wildzwijnfilet met champignons in het bladerdeeg stopten, ging het niet helemaal goed: het vlees te droog en het bladerdeeg te nat. Desalniettemin waren de mensen enthousiast over de smaakcombinatie, maar dit gerecht vroeg dus om nog wat verdere verfijning. Misschien dat dit wildseizoen het gerecht alsnog op de kaart verschijnt.

Foto: DB Creation

Foto: DB Creation