Publiekelijke dank voor maaltijd tijdens rockfestival

De zanger Erwan van Atomique Deluxe zette tijdens hun concert op het festival Let There Be Rock de zoeklichten op ons. En publique bedankte hij ‘die twee mensen daar vooraan in hun witte kookjassen’ voor de maaltijd. Kortom: hij en zijn band hadden van de maaltijd van L’Auberge du Notaire genoten.

Mart en Erwan van Atomique Deluxe Foto: DB Creation

Mart en Erwan van Atomique Deluxe Foto: DB Creation

Op het menu voor de artiesten van het tweedaagse Let There Be Rock festival (10-11 september) in Vielsalm stonden: Noord-Afrikaanse stoof, taboulé, salade en brood. De stoof met taboulé bleek een schot in de roos. Voor ons omdat we die gemakkelijk in onze keuken in grote hoeveelheden konden klaarmaken en in grote emmers konden vervoeren naar het festivalterrein. Daar stond voor ons het gasfornuisje van het plaatselijke café klaar waar de stoof kon worden opgewarmd . Voor de artiesten was het vooral de combinatie die hen verraste: de zachtheid van de dadels en abrikozen, gecombineerd met de pittige kruiden die de Noord-Afrikaanse keuken kenmerken.  Of ze nog een bordje konden krijgen? Nog altijd honger? Ach, gewoon voor de lekker. En nee,ze hebben ons niet om handtekeningen gevraagd, maar we kregen na de concerten wel een kus.

Het was voor ons een speciale manier om onszelf en onze keuken te presenteren. In een tent, met een gasfornuisje uit de jaren ’70. Een paar planken als werkblad. Plastic couverts, en de kou die via de grond omhoog kroop. Het contact met de artiesten was spontaan en ongedwongen. Voor de VIP’s hebben we tijdens hun borreluurtje vismousse, eendenterrine en Indonesische gehaktballetjes geserveerd.

Atomique Deluxe tijdens concert Foto: DB Creation

Advertenties