Luik heeft meest sfeervolle kerstmarkt

Het reismagazine Grande heeft de kerstmarkt van Luik tot meest sfeervolle uitgeroepen.  Als u al van plan was om in de donkere dagen voor het einde van het jaar in L’Auberge du Notaire te komen logeren en dineren, maar nog niet heeft gereserveerd omdat u nog niet weet wat te doen tijdens uw verblijf, bezoek dan de kerstmarkt van Luik.

Luik biedt in december een heuse waaier van activiteiten, met als belangrijkste wellicht de jaarlijkse kerstmarkt. Midden in de stad, op Place Saint Lambert, wordt ook dit jaar weer het kerstdorp opgebouwd. Er is een sleehelling, er zijn chalets waar u originele bergschotels (raclettes, steengrills etc.) kunt eten. Verder vindt u er ook chalets waar u originele producten kunt kopen. Alleen al de kerstmarkt (van 26 november tot 30 december) maakt een bezoek aan Luik de moeite waard.

Uitgaan en architectuur
Maar Luik biedt meer. Veel mensen kennen Luik als het vervelende en spuuglelijke verkeersobstakel in de vakantieroute, onderweg naar het zuiden. De afgelopen jaren is er in Luik hard gewerkt om de historische panden op te knappen en het centrum aantrekkelijker te maken. Zo zijn er in het centrum van de stad nogal wat parkeergarages gekomen en er zijn volop winkels, cafés, brasseriën en  restaurants. Net aan de andere kant van de Maas het nieuwe winkelcentrum Mediacité. Ten slotte is Luik sinds kort een hoogstandje op het gebied van architectuur rijker: het station Luik Guillemins, ontworpen door architect Santiago Calatrava. Kortom in deze donkere dagen is een dagje Luik een lichtpunt.

Treintraject Vielsalm-Luik
Wie in L’Auberge du Notaire verblijft, raden we aan echt van de dag te genieten door de trein vanuit Vielsalm naar Luik te nemen. Een treinreis door de prachtige natuur naar station Luik-Guillemins duurt een uur en vijf minuten. Het centrum en de kerstmarkt is vanaf daar te voet bereikbaar.

Advertenties