Zo ontstond de menukaart voor januari

Elke maand presenteert L’Auberge du Notaire een nieuwe menukaart. De kaart is klein, omdat we willen werken met verse producten en we gerechten maken die behoorlijk bewerkelijk zijn. Zo waren wij in december bezig met het maken van de menukaart voor januari.

De inspiratie
Alles begint met inspiratie, maar waar komt die vandaan? Door te eten, thuis, of bij een collega. Door te lezen, in kookboeken of op internet. Door te praten, met elkaar of met een andere gepassioneerde. Door te koken, voor vrienden of voor onszelf. Door te denken, aan smaken en aan combinaties ervan. En niet vergeten: door alle invallen op lijstjes te noteren. Aan de hand van die lijstjes gaan we combinaties maken waarbij de vraag of we het gerecht met streekproducten kunnen maken altijd de eerste is die we onszelf stellen.  Of we besluiten een grapje uit te halen met een klassieker, dat doen we dit keer met de gevogeltekroketten.

Eindelijk: koken en proeven
Als we de smaakcombinaties hebben omgezet in gerechten en een nieuwe menukaart, gaan we tekenen. Als dit is wat we willen, hoe moet het er dan op het bord uitzien?

4 varianten voor een voorgerecht

4 varianten voor een voorgerecht

Dan begint de laatste fase: koken en proeven. Het leuke daaraan is dat we samen op onze twee sluitingsdagen de keuken in gaan om de kaart te koken, te proeven en bij te schaven. Vaak genoeg verrassen we onszelf aangenaam met de dingen die we hebben bedacht. Zoals, ja, met die zeer bewerkelijke gevogeltekroketten.

Mart heeft ravioli goedgekeurd

Mart heeft ravioli goedgekeurd

Advertenties