Fijn keukengerei: Adelmann terrinevormen

Terrines: specialiteit van Mart

Terrines maken is de specialiteit van Mart; hij maakt ze in alle soorten en smaken. Elke maand vind je er op de menukaart van L’Auberge du Notaire. Voor het warm bereiden van een terrine of paté in de bakvorm is een goede geleiding onmisbaar. Daarom is Mart verliefd op de Adelmann terrinevormen.

Wereldse uitvinding: het druksysteem
Mart: “De waterdichte Adelmann terrinevormen van gegoten aluminium zijn prima geschikt voor de heel fijne patés die ik au bain marie in de oven bereid. Maar wat ik écht een wereldse uitvinding vind, is het druksysteem. Als je zelf wel eens een terrine maakt, ken je wellicht het probleem: het onder druk afkoelen van de paté. Vroeger legde ik er een plankje op en zocht naar zoveel mogelijk pakken zout, meel en suiker om gewicht op de paté te leggen. Met deze drukvormen ben je van dat gedoe af, want het deksel zit vastgeklemd op de onderbak.”

Tip van Mart
“Om de paté makkelijk uit de vorm te kunnen krijgen, laat ‘m niet helemaal koud worden. Doe je dat wel, dan wordt het vet hard en dan plakt de terrine aan de vorm.”

Met de drukvorm ben je van veel gedoe af.

Advertenties