De Belg houdt van kleine restaurants

Ze worden steeds populairder in België: kleinschalige gastronomische restaurants. Volgens de regionale krant La Meuse schuilt het geheim in een klein aantal couverts, een lokale keuken en één chef in de keuken en één in het restaurant.

Volgens de krant is het een concept dat in opmars is. Of het nu om sterrenchefs gaat, of om aanstormend talent; de trend in de gastronomie is een kwaliteitsmenu aan te bieden aan een gelimiteerd aantal gasten. Het idee: de groothandels links laten liggen en contacten leggen met lokale of regionale leveranciers en ook meer direct contact met de klant. En dat is precies wat wij in ons culinaire charme hotel Ardennen L’Auberge du Notaire doen.

Maximaal 22 couverts
Dat geldt ook voor ons restaurant. Met maximaal 22 couverts kun je gerust van een klein restaurant spreken. We merken ook dat mensen vaker kiezen voor de intimiteit van L’Auberge du Notaire dan voor een grote feestzaal als ze iets te vieren hebben.

Met negen sfeer hotel kamers en het gezellige restaurant heb je tijd om met al je gasten te praten en te genieten van culinaire verwennerij.  Mart is verantwoordelijk voor de zaal, Monique voor de keuken en ’s ochtends tijdens het ontbijt à la carte zijn de rollen omgedraaid. Wij ontvangen de gasten zelf, en laten ze ook zelf weer uit. Met als resultaat: “Deze combinatie van gezelligheid en gastronomie kom je zelden tegen”, zoals een gast schreef in het gastenboek.

Advertenties