Eropuit Ardennen: bezoek de apotheker die bierbouwer werd

Brasserie de Bellevaux: wandelen in de prachtige omgeving van Bellevaux (Malmedy), een rondleiding door de bierbrouwerij, bieren uitproberen en streekproducten proeven. Kortom: goed voor een fijn dagje in de Ardennen, ook voor wie geen bierdrinker is.  Voormalig apotheker Wil Schuwer brouwt nu een andere ‘medicinale’ drank: bier.

Jongste telg
Brasserie de Bellevaux in Malmedy produceert de streekbieren blanche, blonde, brune en black. De jongste telg in de bierfamilie is de Malmedy Triple die deze maand het daglicht zag. Een high tech brouwinstallatie, Ardens bronwater, uitgelezen ingrediënten, vakmanschap en geduldig speurwerk, staan aan de basis van de karaktervolle bieren.

Rondleiding
Vanuit de brouwerij beginnen vier wandelingen, genoemd naar de bieren. Het gepassioneerde Nederlandse stel Wil en Carla Schuwer ontvangt je voor een rondleiding (zonder afspraak!) en een proeverij in het proeflokaal of op het gezellige terras. Binnendoor, via kronkelige wegen en mooie vergezichten, ben je vanuit charme hotel L’Auberge du Notaire binnen een half uurtje bij Brasserie de Bellevaux.

Vanuit charme hotel L’Auberge du Notaire in Vielsalm ben je zo in Bellevaux