Expo 2017 in Luik?

De stad Luik hoopt in de zomer van 2017 zo’n zes miljoen bezoekers te trekken als ze de internationele expositie Expo 2017 mag organiseren. Voor die tentoonstelling zal een compleet nieuwe wijk worden aangelegd in de Coronmeuse, ten noorden van Luik. De expositie moet niet alleen de stad, maar heel België op de kaart zetten. Alleen Astana in Kazachstan is nog samen met Luik in de running als expo-locatie.

 

Connectiviteit
Meer dan honderd landen zullen deelnemen aan Expo 2017. Daarvoor wil de organisatie zo’n vijftien nieuwe gebouwen neerzetten in Luik, waarin al die landen hun eigen project presenteren rond het thema ‘connectiviteit’. Het is de bedoeling dat die gebouwen na afloop allemaal blijven bestaan, want op dat terrein zal dan een compleet nieuwe ecowijk verrijzen, met appartementen en kantoren waar duurzaam wordt geleefd: met veel groen, met energiezuinige huizen en met veel openbaar vervoer.’

Vielsalm – Luik
Ondernemend Wallonië zal lachend de handen ineen wrijven als Luik wordt gekozen als locatie voor de internationale tentoonstelling. Dat geldt ook voor charme hotel / restaurant L’Auberge du Notaire in Vielsalm; Vielsalm ligt op nog geen uurtje rijden met de auto van Luik. Parkeertechnisch is het handiger de trein vanuit Vielsalm naar Luik te nemen. Tot december 2012 zullen we moeten wachten op de beslissing wie de organiserende stad wordt. Dit gebeurt tijdens de Algemene Vergadering van het Internationaal Bureau voor Tentoonstellingen.
Bekijk de officíële website van de Expo 2017 in Luik

Advertenties