Fijn keukengerei: de zelfvriezende ijsmachine

Al het ijs dat bij ons in L’Auberge du Notaire op de kaart staat, maken we zelf, met de zelfvriezende ijsmachine  van Magimix. Voor Monique is het fijn keukengerei: “De machine is compact, gemakkelijk schoon te maken en in vijf minuten gebruiksklaar doordat ie zelfvriezend is.”

IJs in voorgerecht
“Ik ben steeds op zoek naar ijsvarianten die mooi combineren met andere bereidingen op de kaart. Dat hoeven niet perse desserts te zijn. Op de menukaart staat nu bijvoorbeeld als voorgerecht oosters gemarineerde zalm met sorbetijs van komkommer en gember. Yoghurt-basilicumijs combineert lekker fris met aardbeien en biscuits met olijven.  Ik maak steeds kleine hoeveelheden ijs, zodat het steeds vers is.  Mijn favorieten? Het yoghurt-basilicumijs, en het sinaasappel-Grand Marnierijs.”

Koud kunstje
Veel mensen denken dat zelf ijs te maken geen zin heeft, omdat je zoveel soorten ijs in de winkel vindt. Maar echt, zelfgemaakt ijs is veel lekkerder en je kunt naar hartenlust smaken combineren die je niet zo snel in een kant-en-klaar gekochte bak vindt. Bovendien is ijs maken een koud kunstje, zeker niet als je in het bezit bent van een ijsmachine.

Tip van Monique
“Word vriendjes met de bakker: hij/zij zal glucose hebben. Als je dat toevoegt aan je ijs, blijft het elastischer en daardoor beter schepbaar.”

Advertenties