Wat is dat eigenlijk, een charmehotel?

Wij noemen L’Auberge du Notaire een charmehotel in de Ardennen. Maar wat is dat nou eigenlijk, een charmehotel? We sloegen er onder andere het hotelwoordenboek van Columbusmagazine op na.

  • In het hotelwoordenboek van Columbusmagazine vonden we de volgende definitie van charmehotel: “Kleine hotels die door de eigenaar zelf worden gerund. Een charmehotel heeft vaak een persoonlijke inrichting en gastvrijheid staat in zo’n hotel centraal.”
  • Waar we ons ook in kunnen vinden is de beschrijving van Euroreizen: “Karakterhotels’, zo kan je het best een charmehotel omschrijven. Een charmehotel wordt gekozen om zijn authenticiteit, zijn ligging, zijn architectuur, zijn geschiedenis en warme sfeer. Veelal gaat het hier om kleinschalige hotels, uitgebaat door de eigenaars zelf. In die hotels wacht je een vriendelijke en competente service, een gezellige, warme sfeer, een comfortabele kamer en een kwaliteitsvolle keuken.”

Grappig detail: voor wie wil weten wat een ZZ-room is, of Valetservice, en of je een Repeater bent, heeft Columbus magazine een heel handig compleet Hotelwoordenboek gemaakt.

Advertenties