ReciprOcity: Internationale designbiënnale in Luik

Tijdens de 6e editie van de internationale designbiënnale van Luik kun je het werk bekijken van zestig designprojecten die draaien om de begrippen ‘delen’ ‘wederkerigheid’ en ‘stad’. Vandaar de nieuwe naam voor de tentoonstelling: ReciprOcity. De expo is gratis te bezichtigen van 5 t/m 28 oktober.


Cultuur-historische plekken in Luik
Op verschillende belangrijke culturele en historische plekken in de stad Luik kun je gratis expo’s, conferenties en evenementen bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan locaties als musea, galerieën, de universiteit en het station Guillemins – van de hand van architect Santiago Calatrava.

Wallonië: creatieve broedplaats
ReciprOcity design Liège, creatieve broedplaats in het hart van Wallonië- streeft ernaar op creatief gebied banden te smeden, uitwisselingen te bevorderen, discussies te stimuleren in innovatie te ondersteunen. De projecten die worden tentoongesteld dragen allemaal het duidelijke stempel van hun ontwerper: geboorteplaats, culturele erfgoed en etnische afkomst. Zo vind je er de platte knuffels van de Jappanner Jun Takagi en de gestileerde wasknijpers van de Duitser Björn Kwapp Stuk voor stuk zijn het objecten uit het verleden waar een nieuwe blik op is geworpen.

Origineel hotel 
Een bezoek aan de design biënnale ReciprOcity in Luik staat garant voor een héle dag uit als je een weekendje weg wilt naar de Ardennen en komt logeren en dineren bij het eigentijdse hotel L’Auberge du Notaire in Vielsalm.  Reserveer een van de arrangementen en profiteer van:

  • een treinreis van Vielsalm naar Luik door een mooi landschap (je laat de auto lekker op het parkeerterrein van L’Auberge du Notaire staan);
  • bezichtiging van het station Luik-Guillemins, ontworpen door architect Santiago Calatrava;
  • een bezoek alle exposities

 


De internationale Biënnale in Luik kent sinds de eerste editie in 2002 tot nu een stijgend succes. Dit jaar staat de artistieke leiding op naam van Giovanna Massoni, designer van Milanese afkomst en een algemene directie wordt gevormd door Wallonie Design.

Advertenties