Het stamcafé van de notaris: dorpscafé L’Escale

Het historische gebouw aan Rue Général Jacques 11 in Vielsalm, herbergt geen notariaat meer sinds de dood van notaris Alain Delire in 2004. In 2005 kochten wij, Mart en Monique, deze notariswoning en toverden die om tot een luxe boutique hotel.

Anekdotes in dorpscafé L’Escale
De weduwe van de notaris heeft ons honderden anekdotes verteld over het leven van wijlen haar man.
Maar ook in het dorpscafé van Vielsalm, L’Escale (de aanlegplaats), gonst het van de verhalen. Dat was namelijk het stamcafé van notaris Alain Delire. Hier dronk hij zijn Westmalle Trippel, speelde er kaart en voorzag de stamgasten van juridisch advies.
Avenue de la Salm, 1 in Vielsalm


48 biersoorten

Inmiddels wordt L’Escale gerund door een enthousiaste Vlaming: Jurgen Lattré. Hij zorgt er samen met zijn mensen voor dat zowel de stamgasten als de toeristen in een fijne sfeer een van zijn 48 verschillende (Belgische) bieren kunnen drinken. Bovendien kun je hier na een stevige wandeling een fijn hapje eten.

Slapen bij de notaris
Wie bij L’Auberge du Notaire (de herberg van de notaris) logeert en dineert, proeft nog altijd de sfeer van het leven van de notaris. Hoewel er qua styling met moderne accenten is gespeeld, kom je in de hal een oud archiefkastje van hem tegen en de kroonluchters in het restaurant hingen er al toen wij er kwamen.

Slapen in de kamer van de notaris
Bij L’Auberge du Notaire slaap je in een kamer die verwijst naar de voormalige functie. Denk aan ‘De Kamer van de Notaris’, ‘Het Archief’, ‘De kamer van de Erfgenamen van de notaris’ of de ‘Pingpongkamer’ – de kamer waar de vrouw van de notaris indertijd pingpongde met de burgemeester van Vielsalm.
Naar de website van L’Auberge du Notaire.