Chocolade maker Defroidmont: de verleider uit Erezée

Hij stond al lang op ons to-visit-lijstje. Philippe Defroidmont, de chocoladekunstenaar uit Erezée, op een half uurtje rijden van charme hotel L’Auberge du Notaire in de groene Ardennen. Zijn chocolade – en daarmee zijn roem- was hem in Wallonië al vooruit gesneld.

We maken kennis met deze chocolatier en zijn lekkernijen in het proeflokaal dat ook toegankelijk is voor bezoekers. Kijk, dát maakt het interessant voor de vele foodies die bij ons logeren en dineren in het tot stijlvol hotel omgebouwde notarishuis.

 

Chocoladevirus
Aan het postuur van Philippe Defroidmont is de liefde voor chocolade niet af te zien. Deze fijngebouwde ambachtsman werd door het chocoladevirus gegrepen toen hij in de bakkerij van zijn ouders chocolade over de eclairs goot. Maar al in 1926 opende zijn overgrootmoeder samen met haar zoon een bakkerij-patisserie in Haccourt bij Luik.

Chocolademuseum
De ontwikkeling van het familiebedrijf is prachtig in woord en beeld gebracht in het chocolademuseum dat zich in de chocolademakerij, naast de winkel bevindt.
Daar leer je ook alles over Defroidmonts’ cacaobonen uit Papoea Nieuw Guinea.

 

“Het idee voor het chocolademuseum is ontstaan uit de vragen van de winkelbezoekers; over de familiegeschiedenis, de cacaobonen en het productieproces van bonbons. In het museum krijgen mensen via beeld en geluid antwoord op de meest gestelde vragen,” legt Philippe ons uit.

Smelten van plezier
Via een raam in het proeflokaal kunnen de bezoekers een kijkje nemen  in het chocoladeatelier. Philippe en zijn vrouw Christiane hechten veel belang aan het ontvangen van hun bezoekers. De gezellige winkel is tevens een proeflokaal waar je een kop huisgemaakte chocolademelk kunt drinken, of koffie wie dat liever wil. De degustaties en het museumbezoek zullen de meest kieskeurige liefhebbers te doen smelten van plezier.

Elegante chocoladecreaties
In zijn atelier laat hij zijn creativiteit de vrije loop door aroma’s te associëren in elegante chocoladecreaties. Zo’n beetje 65 kilo chocolade verwerkt hij dagelijks tot chocoladebereidingen zoals fluweelzachte bonbons in allerlei vormen en smaken. Zijn persoonlijke favorieten?
“De bonbon met crème brûlée vulling en die met een zachte kern van tarte tatin: de smaken van melkchocolade, appel en caramel.” Voor hem is het de combinatie van texturen die chocolade maken tot een avontuur maakt. “De krokante buitenlaag van chocolade en de zachte verrassing binnenin van een crème of een vloeibare vulling, dat is een sensatie in je mond.”

Chocolaterie Defroidmont, bezoekadres: Briscol, 19, Erezée. Telefoon 0032 (0)86 21 84 40, website Chocolaterie Defroidmont. Kijk hier ook voor de openingstijden.

Advertenties