De L’Auberge du Notaire-hoogtepunten van 2012

Ook wij, Mart en Monique van L’Auberge du Notaire hebben een lijstje gemaakt van onze hoogtepunten. Kijk met ons mee naar de mooiste momenten van 2012. Het lijstje staat in willekeurige volgorde.

1. L’Auberge du Notaire op tv – en lang ook
In het kader van ‘De mooiste interieurs van België’ heeft het televisieprogramma Clé sur Porte van RTL TVI een groot gedeelte van hun tv-uitzending van 26 mei 2012 gewijd aan ons hotel L’Auberge du Notaire in de Ardennen. Bekijk de uitzending van Clé Sur Porte.

2. Koken voor onze tuinmanjardireve
In maart 2012 hebben we de hapjes verzorgd voor onze tuinman Michaël Lebeque op de tuinbeurs ‘Jardirève’ in de stad Luxembourg. We hebben onder andere 15 terrines gemaakt en 6 liter Crème Belge (een van onze klassiekers met sinaasappel en Orval bier) aan de bezoekers uitgedeeld.

3. Onze vermelding in de Michelin gids 2013
Opnieuw onderscheidde Michelin L’Auberge du Notaire met een rood teken: dat het ‘zeer aangenaam overnachten is bij ons’. Onze categorie telt in België slechts vijf etablissementen. Daar zijn we hartstikke trots op!

Kaaswinkel Les souris dansent Vielsalm4. Opening kaaswinkel in Vielsalm
Wij zijn gek op de streekproducten uit de Ardennen. Man, man wat waren we blij toen kaaswinkel ‘Les souris dansent’ in Vielsalm opende. Fantastische selectie regionale kazen.

5. De complimenten van onze gasten
Uiteraard. Onze gasten. Zij zouden eens moeten weten met hoeveel plezier wij voor hen  zorgen. Dan zouden ze bijna zelf een zaak als de onze beginnen. We zijn heel trots op alles wat mensen over L’Auberge du Notaire schrijven. Kijk zelf maar. Dan snap je dat we daar verlegen van worden. Naar de beoordelingen over L’Auberge du Notaire.

6. Best gewaardeerde menu: het biermenueendelever gemarineerd in Orval bier, een topper!
In juni, en ook een beetje voor vaderdag, hebben we een menu geserveerd van vijf gangen waarin we steeds een regionaal bier verwerkten.
Persoonlijke topper van Monique: de sorbet van witbier uit namen met Mangostructuren. Persoonlijke topper van Mart: terrine van eendelever die is gemarineerd in Orval bier.

7. Dorpscafé L’Escale serveert onze gerechten
Sinds november koken wij voor dorpscafé L’Escale, bij ons in Vielsalm. Voor ons speciaal, omdat dit het stamcafé was van wijlen notaris Alain Delire, de vorige eigenaar van dit historische pand. Op dit moment staan daar op de lunchkaart: Luikse balletjes met puree en rode kool, een stamppotje met worst en een lasagne. Dat vinden we gewoon leuk om te doen: ‘gewoon’ goed eten koken. Tip: elke maand een ander ‘Bier van de maand’. Nog maar heel recent op het web te vinden: café L’Escale.

8. Nieuwe look voor de ‘Logeerkamer’Romantisch Valentijn arrangement 2013
Elke gastenkamer heeft een eigen, originele inrichting. De keren dat we hebben gesproken over het grafische design van de borden aan de ingang van Vielsalm, zijn niet te tellen. En vooral wat we daarmee zouden kunnen doen. Zie hier het resultaat.

Advertenties