Slechts 8 trappistenbieren ter wereld…

Abdij van Orval hotel Ardennen… en drie daarvan worden gebrouwen in Wallonië: Orval, Rochefort en Chimay.
Als een bier het label ‘Authentic trappist product’ draagt, weet je dat je een echt trappistenbier drinkt.

Voorwaarden voor keurmerk
Een trappistenbier krijgt dit keurmerk als het binnen de muren of in de buurt van een abdij wordt gebrouwen en het onder toezicht van de kloostergemeenschap wordt geproduceerd. Verder moeten de opbrengsten worden gebruikt voor het levensonderhoud van de monniken en voor het onderhoud van het klooster. Wat overblijft moet aan sociale werken worden besteed.

 

Uitstap naar abdij Orval vanuit charme hotelDaguitstap naar Orval
Als je bij charme hotel L’Auberge du Notaire logeert, is het een leuk idee om een daguitstap te maken naar Orval. De ruïnes van de Abdij Notre-Dame d’Orval zijn voor het publiek toegankelijk.

Het enige gebouw dat nog van de vroegere abdij overbleef, werd onlangs prachtig gerestaureerd. Hier leert u alles over het brouwproces van het Orval bier. In juli en augustus kun je elke middag de abdij bezoeken onder begeleiding van een gids. Bekijk de website van de Abdij van Orval.

 

Orval in de keuken
Als je bij L’Auberge du Notaire logeert én dineert, vind je regelmatig gerechten met Orval op de kaart: terrine van eendenlever gemarineerd in Orval en siroop van Orval, bijvoorbeeld. In de broodjes die wij bij de lunch of het diner serveren, is het water vervangen door Orval bier. Dat geeft nét dat beetje extra smaak.

Advertenties