5 x Waalse streekproducten op je lijf geschreven!

Niet op je bord, maar op je lijf. De streekproducten uit de Ardennen en uit heel Wallonië. Ze zijn heerlijk en ze krijgen dan ook altijd een ereplaatsje op onze menukaart van L’Auberge du Notaire in de Ardennen. Maar wat kun je nog meer met die verrukkelijke producten doen? Een zoektocht leverde de volgende top 5 op.

Haarmasker met Belgisch Bier1. Haarmasker met Belgisch Bier
Bier zat in Wallonië. Je vindt er een voor elke haarkleur: blond, bruin, amber… Een haarmasker met bier zorgt voor glanzend en volumineus haar, wat vooral interessant is voor mensen met dun en fijn haar.
Zelfs Catherine Zeta-Jones zou regelmatig haar haardos verzorgen met een biermasker. Waarom zorgt bier voor glanzend haar? Je vindt allerlei  theorieën op internet. Zo zou de alcohol de hoofdhuid zuiveren, en volume krijg je door de gist en hop. Bovendien zou de zuurtegraad van het bier ervoor zorgen dat je haar minder vettig wordt…

 

biefstuk op blauw oog2. Belgisch Witblauw op je blauwe oog?
Net als in de film: één van de vechtersbazen krijgt een stomp op zijn oog en in de volgende scène houdt hij met een rauwe biefstuk tegen zijn gezicht. Heeft een biefstuk medicinale werking? Volgens het magazine KIJK is er geen enkel bewijs voor deze remedie tegen blauwe plekken. Bovendien schijnt het niet zo hygiënisch te zijn: als vleessappen via een wondje het lichaam binnendringen, kan dat een infectie opleveren. Zweer je toch bij de biefstuk tegen zwellingen? Dan vinden wij die van het Belgisch Witblauw Runderras een aanrader.

forel3. Bestrijd rimpels met Ardenner forel
Vette vis, zoals de forel, heeft een hoog gehalte aan omega 3 vetzuren. En die zijn goed voor je de huid. Visolie heeft ook een positieve werking op huidproblemen zoals eczeem. Je huid zal ervan opknappen als je een paar keer in de week forel eet in plaats van vlees. Je zou bijna zeggen: een stralende huid begint bij een bezoek aan de Ardennen.

herve kaas4. Herve kaas beschermt tegen de Afrikaanse malariamug?
Volgens bioloog en onderzoeker uit Wageningen, Bart Knols, steekt elk soort mug op een andere plaats van het menselijk lichaam. Zo steekt de Afrikaanse malariamug vooral op de voeten en de enkels. De bioloog onderzocht welke menselijke geuren op de huid de muggen vooral aantrokken en dat bleek de geur van menselijke voeten zijn. Daarom bestudeerde hij welke kazen qua geur overeenkomen met de geur van menselijke voeten, waarbij de Belgische Limburgse Kaas als beste uit de bus kwam. Zet er een in je slaapkamer en je zult gevrijwaard zijn van de Afrikaanse malariamug. Wij denken dat je met de Herve kaas ook een goed resultaat zult bereiken.

Saffraan5. Waalse saffraan tegen depressie
In het Midden-Oosten wordt saffraan gebruikt als geneesmiddel tegen depressies. Saffraan schijnt antioxidatieve, ontstekingsremmende, afweer-versterkende en stressverminderende eigenschappen te hebben. Mooi meegenomen: het schijnt ook goed te zijn voor het geheugen. In het Waalse Virton wordt saffraan gekweekt.

Advertenties