Bijzondere ontmoetingen

We hoorden het zomaar op een avond. Van mensen die kwamen eten in het restaurant. “Wij hebben een schilderij thuis hangen dat is gemaakt door mevrouw De Potter.” Deze grande dame van Vielsalm heeft het pand waarin L’Auberge du Notaire is gevestigd 100 jaar geleden gekocht samen met haar man die vrederechter was. Inmiddels hangt het schilderij in onze ontvangsthal.
De Potter schilderij

Bijna 100 jaar oud cadeau
“De grootvader van moeders kant was tuinman en werkte bij meneer en mevrouw De Potter”, vertelt onze gaste Rita Helman. “Hij hield zich bezig met het kweken van dahlia’s omdat mevrouw De Potter daar zo gek op was. Toen mijn grootvader op een dag een boeket dahlia’s had samengesteld voor mevrouw De Potter, heeft ze dat geschilderd. Het schilderij gaf zij op haar beurt weer cadeau aan mijn grootvader.” Rita heeft ons het schilderij gegeven omdat zij “vindt dat het in dit huis thuishoort.” Rita grasduint momenteel door haar fotoalbums om te kijken of ze nog een foto uit die periode kan vinden.

overnachten in meesterswoning ardennenLogeren in een huis met een verhaal
Wie bij L’Auberge du Notaire logeert, slaapt en eet in een huis met een verhaal. Na het overlijden van mevrouw De Potter kochten notaris Alain Delire en zijn vrouw het pand en in 2005 werden wij, Mart en Monique, eigenaar. Wij hebben de weduwe van de notaris goed gekend en ook zij heeft ons talloze anekdotes verteld over deze bijzondere monumentale meesterswoning.

Op de foto: detail van de schouw in de ‘Kamer van de notaris’. Hollandse taferelen die familie De Potter er heeft aangebracht; zij hadden Nederlandse roots.

Sinds 2006 kun je bij L’Auberge du Notaire trendy logeren en dineren in historisch erfgoed en is het een bijzonder plekje erfgoed logies in de Ardennen. Bekijk onze website.

Culinair eten in erfgoed logiesErfgoed logies Ardennen

Advertenties