Gevonden op internet:

De site Elke dag vakantie heeft een item gewijd aan L’Auberge du Notaire:

Overnachten bij de notaris

BELGIËCULINAIRE VAKANTIEEUROPA |  | 12/03/2013 13:00

In de Belgische Ardennen vind je culinair mini-hotel  L'Auberge du Notaire.

In de Belgische Ardennen vind je culinair mini-hotel L’Auberge du Notaire.

Als je naar de Belgische ardennen gaat kun je kiezen voor een gewoon hotel of een camping. Als je veel van eten houdt dan kun je ook naar culinair mini-hotel L’Auberge du Notaire gaan. Dit hotel en restaurant ligt in het dorpje Vielsalm en is gevestigd in een oude notariswoning. Het huis is helemaal opgeknapt en heeft 9 kamers waar je kan verblijven. Daarnaast vind je het restaurant in de voormalige werkkamer van de notaris. De Michelin gids noemt L’Auberge du Notaire ‘een zeer aangenaam verblijf’.

Naast eten en slapen kun je ook andere activiteiten ondernemen in het hotel. Zo is er ruimte om te vergaderen of een feestje te vieren. Dit is allemaal best standaard voor een hotel, ze hebben ook iets bijzonders. In het hotel worden cursussen reisverhalen schrijven gegeven. Je leert van reisjournalist Hans Avontuur van 22-24 september reisverhalen schrijven. De cursus is voor iedereen die structuur wil leren aanbrengen in zijn reisnotities, een sfeer goed wil leren neerzetten en anderen wil inspireren.

Het hotel en restaurant L’Auberge du Notaire ligt in Wallonië, in de provincie Luxemburg, maar dicht tegen de provincie Luik aan, op een uurtje rijden van Maastricht en Hasselt. Op een kwartiertje rijden vind je Baraque de Fraiture, Trois Ponts, Arbrefontaine en Lierneux. Het Circuit van Spa-Francorchamps is dicht bij, net zoals de Abdij van Stavelot.

Voor meer informatie ga je naar de website.

 


Toe aan een blijvend vakantiegevoel? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en krijg elke dag berichten als hier boven. En ja, uitschrijven is makkelijk, ook tijdelijk, de volgende keer dat je écht op vakantie gaat. We beloven dat we je mailadres nooit voor iets anders zullen gebruiken dan het versturen van deze nieuwsbrief. (via Feedburner)Wat is je mail-adres?