Op stap met een local in Vielsalm: Sandra Verrecas

Sandra Verrecas VielsalmIn de rubriek ‘Op stap met een local’ vind je meer dan de traditionele toeristische tips. Locals wijzen je de weg naar de verborgen geheimen van de gemeente Vielsalm, de must sees voor wie dit stadje in de Ardennen bezoekt.

Vandaag gaan wij, Mart en Monique van hotel – restaurant L’Auberge du Notaire op stap met Sandra Verrecas.

Bekijk hieronder de tips van Sandra

 

Naam:                              Sandra Verrecas
Beroep:                          communicatie- medewerker gemeente Vielsalm
In deze rubriek omdat: zij de motor is achter het lokale nieuws ‘Salminfo’

Waar vinden we de locals?
Zodra de zon ook maar een beetje wil schijnen, vind je de locals op een terras rondom het meer of in een van de straten van Vielsalm. Ook zie je ze bij de verschillende sportieve en culturele evenementen die in de gemeente worden georganiseerd, zoals de tennistoernooien en voetbalwedstrijden. Maar ook bij concerten en andere activiteiten die het hele jaar door worden georganiseerd door de verschillende partijen in de economische en sociaal-culturele sector van Vielsalm.

Wat is je favoriete winkel in de gemeente Vielsalm en waarom?
De boutique Klons!! Het is bijkans onmogelijk daar de winkel uit te lopen zonder iets te kopen. De kledingcollecties en accessoires zijn altijd origineel en bijzonder kleurrijk. Bovendien voel je je altijd welkom door de glimlach van de verkoopsters!

Wat is echt typisch voor de Salmiens (de inwoners van Vielsalm)?
De bosbes is het symbool van Vielsalm, samen met de tekeningen van de zalm die je op de officiële schilden van de gemeente ziet.

We vieren het bosbessenfeest en de sabbat van de ‘Macralles’ (onze lokale heksen) elke 20e en 21e juli en dat sinds 60 jaar! Het merendeel van de Salmiens wil dit feest voor geen goud missen!

Wat moet je hebben gezien voordat je Vielsalm verlaat?
De hoeveelheid wandelingen die door het VVV zijn uitgestippeld voor zowel wandelaars als fietsers en die je de meest magnifieke hoekjes van Vielsalm laten zien. De regio is flink bebost: le Bonalfa, of le Bec du Corbeau zijn plekken waar je in alle seizoenen prachtige wandelingen kunt maken.

Wat vind jij de mooiste plek van Vielsalm (en zou eigenlijk geheim moeten blijven….)?
Bij Farnières kun je genieten van prachtige landschappen. Een mooie omgeving is ook de wandeling die Rencheux aan Goronne koppelt, die begint bij de ‘Rue du Bonalfa’. Maar vergeet ook de Fagnes de Bihain niet!

Welk lokaal product moet je geproefd hebben?
In het zomerseizoen: de bosbes en alle mogelijke bereidingen ervan: bier, paté, confiture…. Het is een niet-te-vermijden product van Vielsalm. Vergeet ook niet de lokale kazen te proeven: le Val de Salm, le Waterloo (ja, ja, die wordt wel degelijk gemaakt in Vielsalm), maar ook le Gorrony en de verse kazen van kaasmakerij Vasedel in Goronne.

Waar zie je de mooiste zonsondergang?
Op de hoogte van Priesmont. Ben ik van overtuigd.

Het is mooi weer, je hebt vrij, wat doe je en met wie?
Als mijn dochter thuis is, is de kans groot dat ze me smeekt een rondje rond het meer van Vielsalm te fietsen, met een verplichte stop bij de speeltuin. Als het echt heel mooi weer is, gaan we wel eens naar de speeltuin van de camping in Grand-Halleux.

Ik ben trots op……
het feit dat ik in een klein maar super dynamisch stadje woon. Zowel op cultureel niveau als op sportief en economisch niveau. Op alle terreinen is Vielsalm volop in beweging en dat zal zo blijven, aangezien de lokale autoriteiten en andere actievelingen bomvol nieuwe projecten en goede ideeën zitten!

Advertenties