De revival van Luik

Station Luik GuilleminsLuik is niet langer grijs, viezig en ongezellig. Neen, Luik is aan een revival begonnen. Ontdek de stad  Luik en haar gastvrije bewoners, het leven aan de Maas en de culturele hoogstandjes in deze universiteitsstad.

 

 

Charme hotel bij LuikDagtrip Luik
Tip: Logeer in de Ardennen bij charme hotel L’Auberge du Notaire in Vielsalm.  Plan een dagtrip naar Luik en neem daarvoor de trein van Vielsalm naar Luik-Guillemins. Dan kom je aan op het bijzondere treinstation van de hand van de beroemde Spaanse architect Santiago Calatrava.

Vanaf dit architecturale hoogstandje wandel je op het gemak naar het centrum van Luik.

curtius bierMuseum en bier Curtius
Ontdek eens het gloednieuwe ‘Archeoforum’, waar je de funderingen van de Sint Lambertuskathedraal kunt bekijken. De hele Waalse geschiedenis kun je bekijken in ‘Le Grand Curtius’ , een hedendaags en uiterst boeiend museum. Proef dan ook meteen het Luikse bier ‘La Curtius’ dat wordt gebrouwen door twee jonge ondernemers.

de markt in luik


Markt
Elke zondag van 8 tot 14 uur kun je een bezoek brengen aan ‘La Batte’. Een markt van twee kilometer lang aan de Quai de Maestrich. Rondom La Batte vind je ook veel gezellige eetadresjes. 

Meer toeristische informatie over Luik.

Advertenties