Waterpret in de Ardennen

De temperaturen bereiken zomerse hoogten. Tijd voor verkoeling in, op of aan het water. Talloze rivieren doorkruisen de Ardennen en op loopafstand van charme hotel L’Auberge du Notaire vind je een groot meer, in het hart van Vielsalm.

Hieronder vind je onze tips ‘Wat te doen bij Warmte’.

Het meer van Vielsalm. Een beetje verstopt achter de winkelstraat ligt het meer van Vielsalm. Hier kun je waterfietsen en vissen (vergunning verplicht). In het open paviljoen dat boven het meer ‘hangt’ worden soms concerten gegeven. Je loopt in een half uur het meer rond. Zwemmen is verboden.
Meer Vielsalm waterfietsen

 

 

 

 

 

 

 

 

Kajakken op de rivier de Amblève. De Amblèvevallei is echt een prachtig natuurgebied voor een ontspannende/inspannende tocht met de kano die 9 kilometer lang is. Meer informatie via over Kajak in Coo. Op een kwartiertje rijden van L’Auberge du Notaire.
Kano kajak Coo Ardennen

 

 

 

 

 

 

De bottelarij van het Spa bronwater. Nieuwsgierig naar het productieproces van dé dorstlesser tijdens warme dagen? Of naar de reclame van Spa door de jaren heen? Breng dan een bezoek aan de fabriek van Spa Monopole. Alvast meer weten over Spa bronwater. Op veertig minuten van L’Auberge du Notaire.
Spa bronwater Ardennen


 

 

 

De stuwdam van het meer van Gileppe dat ligt tussen Jalhay en Eupen. Het is één van de oudste stuwdammen van Europa en gebouwd tussen 1869 en 1878. In 1971 is de dam opgehoogd en heeft nu een capaciteit van 25 miljoen kubieke meter water. Een uitzichttoren biedt een prachtig panorama op met name het Hertogenwald. Je kunt er fijn wandelen en fietsen. Op drie kwartier van L’Auberge du Notaire.
Stuwdam van Gileppe
 

 

\

 

Het meer van Robertville aan de rand van de Hoge Venen. Hier kun je een verfrissende duik nemen en ook hier is het mogelijk om te wandelen, te fietsen en te waterfietsen. Meer informatie over zomeractiviteiten vind je hier. Op veertig minuten van L’Auberge du Notaire.

Meer van Robertville Hoge Venen


Advertenties