Mensen met een passie

GuyDe chauffeur van onze wasserij, Guy, heeft één passie en dat is ‘zijn’ circuit van Spa Francorchamps. Hij, zijn broer, zwager en neef hebben een miniatuurversie gemaakt van dit beroemde circuit op schaal 1/100. De piste is 70 meter lang en je kunt er met 6 mini-auto’s op racen. De reproductie is elk jaar te bewonderen bij de dienst voor toerisme in Malmedy. Wanneer je jouw wagen door de beruchte bocht ‘La Source’ manoeuvreert, waan je jezelf even Sebastian Vettel.

spa francorchamps miniatureGuy is altijd gek geweest op auto’s. Zelf rijdt hij een oldtimer: een Triomph TR4, uit 1973. In 1984 kreeg hij het idee om een mini-versie te bouwen van het circuit van Spa Francorchamps. En alles klopt tot in detail: van de verlichting tot en met de positionering van de tv-camera’s, ambulances en de brandweerwagens.


Als de kippen bij

Wordt er iets verbouwd op of aan het circuit, is Guy er als de kippen bij. Om het vervolgens door te voeren in zijn miniatuur versie. Zo is zijn circuit altijd up to date. circuit spa francorchamps miniature 2

Advertenties