Moeder Maria aan de kachel

moeder mariaDe basis voor eten ligt thuis. Dat geldt ook voor Monique, chef van L’Auberge du Notaire.

Tijd voor een aantal vragen aan Maria van Schijndel, de moeder van Monique.

Op welke leeftijd begon Monique zich te interesseren voor de keuken?

“Ze was altijd al graag bij mij in de keuken. Vanaf hun 12e jaar mochten alle kinderen om beurten op zaterdag koken. Ze kozen een gerecht, deden de boodschappen en maakten klaar waar ze zin in hadden.”

Waar kon je Monique vroeger echt een plezier mee doen?
“Met verse spinazie uit eigen tuin gecombineerd met gekookte eieren. Met rode bietjes uit de moestuin, zeker als ze nog jong waren. En met zelfgemaakte huzarensalade en tomatensoep van zelf geteelde tomaten.”

Monique is…
“… het ondernemen staat haar op het lijf geschreven; zo ruilde ze vroeger al kleren met anderen. Als ze op route was met haar vader en de winkelwagen probeerde ze ook zoveel mogelijk te verkopen: ‘vandaag 4 pakken koeken halen en maar 3 betalen!’

Als je vroeger bij Monique ging eten, wat viel dan op?
“Dat de tafel altijd keurig en stijlvol was gedekt, iets waar ze erg veel werk van kon maken.”

Wat is het lekkerste dat Monique voor je heeft gekookt?
“Ik vind vooral de visgerechten heerlijk, hoe ze die ook klaarmaakt.”

L’Auberge du Notaire bestaat inmiddels zeven jaar. Welke ontwikkeling zie je?
“Wij constateren dat jullie in de loop der jaren een erg mooi bedrijf hebben opgebouwd. Door heel hard te werken en door de creativiteit van jullie beiden is de auberge geworden wat het nu is. De uitstraling van jullie als gastvrouw en gastheer heeft jullie gebracht tot dit mooie resultaat. Ook dat alles tot in de puntjes is verzorgd en het bijna nooit goed genoeg is weten de gasten zeer te waarderen. Het gebruik van heel veel streekproducten en de creativiteit die in de menu’s gestoken worden is geweldig. Niet voor niets hebben jullie de Zoover Award 2013 gewonnen. Dit is echt de beloning voor jullie inzet, gastvrijheid en creativiteit.”

Naar de website van L’Auberge du Notaire.
ma 2ma 3ma 1

Advertenties