‘Kamer van het dienstmeisje’ in nieuw jasje

Ons hotel is gevestigd in een voormalige notariswoning. De notaris en zijn vrouw hadden een dienstmeisje in huis, die hen ’s ochtends het ontbijt bracht in ‘le petit salon’ (ook een gastenkamer inmiddels) en ’s middags een uitgebreide lunch bereidde.

Nieuwe look
Volgens de weduwe van de notaris die wij goed hebben gekend, maar inmiddels is overleden, sliep de dienstmeid dus in la ‘chambre de la bonne’. Wij vonden het tijd voor een nieuwe look voor de ‘Kamer van het dienstmeisje’. Een interieur dat past bij haar functie, zeg maar.
Origineel overnachten ArdennenOp de muur achter het bed vind je een citaat van Julia Child. Deze Amerikaanse vertrok na de oorlog met haar man naar Frankrijk, waar hij werd gestationeerd als diplomaat. Daar ontdekte Child de Franse keuken en was op slag verliefd. In haar Parijse jaren volgde zij kooklessen aan het gerenommeerde kookinstituut ‘Le Cordon Bleu’, waar ze de kneepjes van de Franse keuken leerde. In 1951 begon ze Amerikaanse huisvrouwen les te geven in het bereiden van gerechten uit de Franse keuken en in 1961 verscheen haar eerste kookboek Mastering the Art of French CookingOrigineel hotel Ardennen

Kamer van het dienstmeisje in notarishuiJulia Child sleeping room
De keukenattributen én het boek maken het helemaal af.
Zin om ook culinair te genieten? Reserveer dan een gastronomisch arrangement.

Advertenties