5 persoonlijke favorieten van Mart

Top 5 van MartMart van der Heijden is samen met Monique van Schijndel eigenaar van charmehotel L’Auberge du Notaire in de Ardennen.
Eens kijken wat Mart zijn persoonlijke favorieten zijn.

 1. Wat moet je gegeten hebben in de Ardennen?
  “De gekookte ham van slagerij Vincent Laurent in Beho. Vol van smaak, niet hard geperst en zonder toevoeging van water. Gewoon zoals de gekookte ham vroeger smaakte, zeg maar. Ook zijn Ardennerham en zijn gerookt spek zijn de omweg waard.”
 2. Wat is je favoriete restaurant?
  “Er schieten me twee restaurants te binnen: ‘Le Patio’, op vijftig meter van het bassin van Arcachon in Frankrijk. Om zijn pure keuken. Terecht beloond met een Michelinster. En ‘Sever’ in Portagem, Portugal. Vanwege de eenvoudige, maar eerlijke streekgebonden keuken. De bediening maakt de beleving compleet: alsof je middenin een theaterstuk zit.”
 3. Wat at je het liefst toen je 10 was?
  “Boerenkool met rookworst. En de smouters van mijn moeder. Smouters houden het midden tussen een oliebol en een pannenkoek. Het is echt een ‘koek’ uit de Zeeuwse regio waar ik vandaan kom.”
 4. Verboden geneugten?
  “Echte goeie Belgische bonbons. Mexicano’s (ja die gefrituurde) en Orvalbier.”
 5. Wat heb je gisteravond gegeten?
  “Een paar boterhammen tussen neus en lippen door. ’s Avonds hebben we geen tijd om te eten: er wordt ingecheckt, mensen hebben vragen en we zijn druk met het klaarmaken van het restaurant voor de avondservice. We proberen ’s middags warm te eten en gisteren hebben we Gule met kip gegeten, een Indonesisch stoofpotje, met noedels.”
Advertenties