Wij gaan roken

Een droom gaat in vervulling: binnenkort beschikt L’Auberge du Notaire in de Ardennen over een prachtige rookkast. Het roken van producten is een bereidingswijze die past bij onze kookfilosofie: puur koken, terug naar de basis. Terug naar de geuren en smaken uit de keukens van onze moeders en oma’s. En daar dan in de afwerking een hedendaagse draai aan geven.
smoke

Oma’s belletjes gaan rinkelen
Die herkenning op het bord blijkt bij onze gasten goed in de smaak te vallen. Afgelopen jaar kregen we veel complimenten over de gepekelde hertenbiefstuk, eendenborst en zalm. Ook het sukadevlees dat we op lage temperatuur en langzaam (22 uur!) garen, doen oma’s belletjes rinkelen. Waarom? Omdat het lekker is, en omdat mensen er thuis te weinig tijd voor hebben.

Ons ‘smoke house’
Goed, de rookkast dus, oftewel ‘ons smoke house’ zoals wij hem liefdevol noemen. De onderdelen zijn onderweg vanuit Nieuw-Zeeland, smokeland bij uitstek. Inclusief een vuistdikke beschrijving van de bouwwijze van je smokehouse. Binnenkort staat een praatje met onze huistimmerman op de agenda. En dan… roken maar! Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom de rookkast? Like ons dan op Facebook, daar vind je ons bijna elke dag!
Rook kastRook kast 2
Het vuistdikke ‘how to build your smoke house’ doe-boek.

Advertenties