Nieuw: Bastogne War Museum

Bastogne War MuseumOp 22 maart opent het nieuwe Bastogne War Museum haar deuren op boogscheut afstand van het Mémorial du Mardasson. Het Bastogne War Museum is een plaats waar in een hagelnieuw gebouw van moderne architectuur de Tweede Wereldoorlog wordt herdacht.

70 jaar geleden
In december 2014 is het zeventig jaar geleden dat de Slag om de Ardennen (of het Ardennen offensief) plaatshad. Dit was het laatste grote offensief van het Duitse leger aan het westfront in de Tweede Wereldoorlog. De laatste grote stuiptrekking van het Duitse leger rond Bastogne hielp niet meer: de geallieerden wonnen.
Bastogne War Museum 2

Toeristische kaart Slag om de Ardennen
Verschillende toeristische diensten werkten verder samen aan een grensoverschrijdende kaart van de Slag om de Ardennen. De kaart telt zeven routes en een lijst met alle herdenkingsmonumenten. Zo kun je de Duitse voortgang volgen en de wegen bewandelen die ook de Amerikaanse en Britse soldaten aflegden in die ijskoude winter van ’44-’45. De kaart bevat ook een historische inleiding en verklarende kaarten met de belangrijkste data en de effecten van de Slag om de Ardennen. Verkrijgbaar bij de toeristische diensten.

 

Advertenties