Op de gewone fiets

Fietsen over oude spoorwegenWie nog altijd denkt dat je met een gewone fiets of een e-fiets niets te zoeken hebt in de Ardennen, heeft het mis. Je kunt er heerlijke fietstochten maken over oude spoorwegen en jaagpaden, en het stijgingspercentage is te verwaarlozen. Momenteel wordt gewerkt aan het toegankelijk maken van een twintig kilometer lang pad van de voormalige lijn 47A Vielsalm-Born. (Bron: Waals Weekblad). Over een tijd begint dus het fietspad bij L’Auberge du Notaire bijna om de hoek. En de fiets kun je stallen in een afgesloten garage.
Bekijk de website van dit boetiek hotel.

Tweede leven als fietspadOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Een trein kan geen steile helling nemen. De vele spoorlijnen die het heuvelachtige Wallonië doorkruisen, volgen daarom doorgaans de dalen. Verschillende lijnen die niet meer werden gebruikt, kregen een tweede leven als fietspad. Bruggen waarover ooit stoomtreinen reden, helpen nu fietsers beken en riviertjes oversteken. Goede bewegwijzering doet de rest.

Gastronomisch arrangement + fietsen
De officiële naam van dit Waalse netwerk is Ravel, in de volksmond ‘trage paden’ genoemd. Paden die van de fietsers een bescheiden tempo verlangen en die je uitnodigen om te genieten van de omgeving. Links en rechts vind je verwijzingen naar het verleden: restanten van een spoorwegovergang, een half ontmanteld seinhuisje of een voormalig stationsgebouw. Vanuit ons charmehotel kun je nu al routes oppikken in Trois-Ponts of in het Duitstalige gebied Recht, allebei tien minuutjes rijden met de auto. Reserveer nu een van onze gastronomische arrangementen.
Ravel fietspadenFietsen Ardennen leuk hotellekker

Advertenties