Gespot in: The Bright Side of Belgium

Ons culinaire mini – hotel L’Auberge du Notaire staat in The Bright Side of Belgium. Dit kloeke koffietafelboek telt 516 pagina’s en gidst de lezer in tien hoofdstukken langs de belangrijkste Belgische regio’s en steden. Het brengt een ode aan België’s hippe, spannende en cultuurhistorische plekken. “We’re just a tiny dot on the globe, but there’s a whole lot to experience in that small area of land“, noteren de schrijvers Sigrid Vandensavel en Hadewijch Ceulemans in de inleiding, trots als ze zijn op België. Wij vinden het mooi om te zien dat Wallonië een nagenoeg evenredig deel in het boek krijgt.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Bright side of Belgium
Tussen de grote chefs
We zijn er trots op dat L’Auberge du Notaire als ‘we love’ adres tussen de grote chefs staat. In hetzelfde boek vind je The Jane van topchef Sergio Herman en een interview met Sang-Hoon Degeimbre, de chef die twee Michelinsterren aan de gevel heeft hangen. Elk hoofdstuk behandelt dezelfde thema’s: architectuur, parken, pleinen, kunst, cultuur, shopping, eten en accommodatie. Mooi zijn de fotografie en de ritmische vormgeving; dat laatste maakt het boek gemakkelijk navigeerbaar.

Naar de website van L’Auberge du Notaire, uitgeroepen tot het beste hotel van België 2013 door Zoover. Je kunt The Bright Side of Belgium hier bestellen. Enkel in het Engels.