Fijn keukengerei: het mes

Zwilling messenSommige vrienden van ons hebben een semi-professionele keuken, bij anderen is het materiaal om te huilen. En dan heb ik het met name over de messen en de snijplanken. Die laatste ontbreken soms geheel en dan zijn ze voor het snijden aangewezen op het aanrecht; de voedsel- en warenautoriteit zou het eens moeten zien.

Goed materiaal is het halve werk en ik kan echt niet koken met botte messen. Mijn advies: investeer in goede messen. Het scheelt je een hoop ergernis en tijd. Bovendien snij je met een goed mes alles tien keer netter zodat dat er geen plukken aan je vlees zitten of rafels aan je groenten.

Zwilling
Wij werken met messen van ZWILLING J.A. HENCKELS die al sinds 1731 op de markt zijn. Ze hebben een vlijmscherp lemmet dat de scherpte lang behoudt en gemakkelijk na te slijpen is. Het mes ligt comfortabel in de hand en heeft een goede balans. Belangrijk is ook de hygiëne: de messen hebben een voegloze verbinding tussen het handvat en het lemmet. Weetje: Zwilling hecht zoveel waarde aan de basis van haar messen dat het merk sinds 1965 zelf zorgt voor de staalproductie.

O ja, om je leven lang plezier te hebben van je dure messen, stop je ze nooit, maar dan ook NOOIT in de vaatwasser.
Zwilling professionele keukenmessen

Advertenties