Ons huisvarken Betsie

Betsie is ons nieuwe huisvarken. Ze mag opgroeien op de boerderij van onze vrienden Liliane en Joseph waar ze profiteert van een vrije uitloop met af en toe een modderbad en biologisch voedsel. In juli moet Betsie zo mals zijn dat ze naar de slacht mag. En dan kunnen wij aan de slag met het vlees.

Huisgerookt spek bij ontbijt à la carte…
De rookoven zal overuren gaan draaien om de worsten, het spek en de hammen op smaak te krijgen. Dat betekent dus dat er onder andere tijdelijk huisgerookt spek en huisgerookte ham bij het ontbijt à la carte worden geserveerd. Als het een succes is, doen we het volgend jaar weer; met één óf meerdere Betsies. Reserveer nu je gastronomisch verblijf hier in ons culinaire mini hotel in de Ardennen.
Huisvarken BetsieBetsie ons huisvarken, rechts: Liliane en Joseph op de boerderij.

Pietrain varkensras
Betsie is een Pietrain varken, een ras dat in 1920 in België is ontstaan. Het vlees van het Pietrain varken staat bekend om zijn lage vetgehalte. Het ras is door zijn stevige bouw prima geschikt als vleesvarken; het is een van de meest gespierde varkensrassen ter wereld. Je herkent het Pietrain varken aan de zwarte vlekken op zijn huid en de kleine, rechtopstaande oren.

Advertenties