2016 fietsjaar in Wallonië

Heel 2016 staat in Wallonië in het teken van de fiets. En dan praten we niet alleen over de klimroutes voor de koersfietsers, of de tochten door de bossen en velden voor mountainbikers. Neen, we hebben het ook over mensen die op het gemak op de gewone fiets de Ardennen willen ontdekken.
Wallonië op de fiets 2016
Wallonië op de fiets
Onder de naam ‘La Wallonie à vélo’ – Wallonië op de fiets – wordt het fietsen in Franstalig België op de kaart gezet. Er is bijvoorbeeld een spiksplinternieuwe brochure uitgebracht met als titel: ‘Heerlijk fietsen in Wallonië‘. De brochure telt 120 pagina’s fietsinformatie over de vijf Waalse provincies. Alle fietsroutes zijn gericht op een bepaald thema, zodat je onderweg nog iets leert terwijl je fietst. De 45 fietstochten zijn te zien op een kaartje en je ziet welke moeilijkheidsgraad de tocht heeft.

fietsen Ardennen ravelFietsen over oude spoorwegen
Misschien heb je al eens gehoord over het RAVel-netwerk, waarbij je fietstochten kunt maken over oude spoorwegen, zelfs met een gewone fiets of een e-bike? Een trein kan geen steile helling nemen. De vele spoorlijnen die het heuvelachtige Wallonië doorkruisen, volgen daarom doorgaans de dalen. Verschillende lijnen die niet meer werden gebruikt, kregen een tweede leven als fietspad. En zo werden de Ardennen ineens een hoop comfortabele fietskilometers rijker.
In de volksmond wordt de RAVel ‘trage paden’ genoemd. Paden die van de fietsers een bescheiden tempo verlangen en die je uitnodigen om te genieten van de omgeving. Bruggen waarover ooit stoomtreinen reden, helpen nu fietsers beken en riviertjes oversteken. Maar niet alleen spoorlijnen hebben als bestemming fietspad gekregen; ook voormalige jaagpaden langs rivieren en kanalen zijn geasfalteerd. Goede bewegwijzering doet de rest.

Fietsen en gastronomische arrangementen
Vanuit L’Auberge du Notaire kun op de fiets je hart ophalen. Kijk hier voor meer informatie en routes. Je kunt je fiets stallen in de afgesloten garage van L’Auberge du Notaire. Kom genieten van fietsen en gastronomie! Reserveer nu één van onze gastronomische arrangementen.
weekend Pasen 2014 hotel Ardennen

 

Advertenties