Nieuws over de Ardense veldslagen

De toeristische dienst van de provincie Luxembourg heeft een nieuwe toeristische publicatie uitgebracht rondom de Ardense veldslagen; die van ’40 en ’44.
ardense veldslagen

De Ardennen ondergaan in vijf jaar tijd twee keer een invasie. 26 Jaar eerder, in augustus 1914, werden de Ardennen ook al binnengevallen. De routes in de historische gids voeren je door de Ardennen in de sporen van de Ardense Jagers, Frans-Britse en ook Duitse legers. Op de viertalige kaart van de Slag om de Ardennen vind je al dit erfgoed: gedenkmonumenten, gedenkplaatsen, forten, opmerkelijke gebouwen, tanks en kanonnen.

Bob’s battle tours
Voor wie meer wil weten over de slag om de Ardennen, raden wij ook één van de Battle Tours van de Nederlander Bob Konings aan. Sinds het gezin Konings zich in Grandmenil vestigde om daar een B & B te starten, heeft Bob zich verdiept in deze slag. Je kunt samen met Bob op verkenning tijdens drie Battle Tours: De Slag om Grand Menil, The 551st Parachute Infantry Battalion en de Hellish places. Bob is een enthousiast verteller, en hij neemt je mee door de slagvelden met een fotoboek onder de arm; zo kom je dingen te weten die voor veel mensen nog onbekend waren. Ook leuk: de zonen Tom en Ben hebben hun eigen museum over The Battle of the bulge. Op een klein half uurtje rijden van L’Auberge du Notaire.
bob's battle tour

Advertenties