“Een boek vol gastvrijheid”

We hebben naast onze proeflezers ook iemand anders een oordeel laten vellen over het boek over L’Auberge du Notaire dat in augustus verschijnt. En niet zomaar iemand. Hans Avontuur is één van Neerlands meest bekende reisjournalisten. Hij schrijft prijswinnende reisverhalen en is columnist van AD Magazine/&Magazine. Wij zijn dan ook zeer vereerd met de recensie die Hans schreef over ons boek.

hans avontuur boekEen boek vol gastvrijheid
“Bij het jubileumboek van L’Auberge du Notaire hadden allerlei titels prima gepast. Maar Mart en Monique hebben de perfecte gekozen: ‘Voor altijd wonen in een hotel’. Hierin ligt namelijk de ziel van hun verhaal besloten. De Auberge ís Mart en Monique. De sfeer ademt hun droom, hun manier van leven, hun tegenslagen en bovenal hun gezamenlijke passie: het verwennen van gasten. Het boek geeft een kijkje in de eerste tien jaar van het hotel, inclusief verbouwingsproblemen, hoogte- en dieptepunten, insidertips voor de streek, heerlijke recepten, fijne en minder fijne gasten en vooral heel veel plezier.

Het is kostelijk leesvoer voor wie er is geweest of overweegt erheen te gaan. En het is verplichte literatuur voor iedereen die droomt om een charmant hotel in het buitenland te beginnen. Het laat zonder de dramatiek en het sentiment van programma’s als ‘Ik Vertrek’ zien hoe je zo’n droom werkelijkheid kunt maken en wat daarvoor nodig is. Vastberadenheid, souplesse, moed, zakelijk inzicht, nog meer vastberadenheid, lef, maar bovenal iets waar iedere gast, onbewust, een zesde zintuig voor heeft: oprechte gastvrijheid.”
Hans Avontuur.

Advertenties